Om LenaStinas Keramik

LenaStinas Keramik startade 1987. Efter flera år hemma med tre härliga ungar tog företaget fart igen i början av 2000-talet.

Min keramik är tillverkad i stengods som gör den hållbar och tål både maskindisk och micro. Formspråket är ofta stilrent och enkelt, ibland med en bondromantisk känsla. Glasyrerna är oftast vita, svarta, grå och gröna. Keramiken bränns i ca 1240 grader.

Undvik att använda bestick av sämre kvalité då dessa kan ge fula märken. Ju blankare glasyren är desto mindre risk att besticken färgar av sig. Därför undviker jag så långt det går matt glasyr invändigt i mina produkter.

Leveranstid. Jag ser det som en fördel att slippa långa leveranstider. Kanske du vill ge bort något till en speciell person en speciell dag. Därför finns allt på min webbutik färdigt för leverans inom någon vecka. För att kunna leva upp till kort leveranstid tar jag inga beställningar utan lägger ut allt i webbutiken så fort jag öppnar en ugn med färdigbakad keramik. På Instagram och Facebook visar jag vad jag lägger upp i butiken och även bilder från tillverkningen och krukmakeriet. Följ mig gärna där.

Frakt. Keramiken skickas med DHL (billigast) eller Post Nord, den är väl paketerad och hämtas av dig på lämpligt utlämningsställe. Fraktkostnaden är beroende av vikten och med DHL brukar den ligga på ca 82 kr. Priset syns i kassan innan du betalar. DHL hämtar hos oss på tisdagar och torsdagar.

Om du bor i närheten av Grönahög och vill hämta hemma på Nyhagen istället, hör av dig på 070-24 24 240 så bestämmer vi en tid som passar oss båda. Måste då veta vilken/vilka produkter du vill köpa ur webbutiken så jag kan minska antalet på nätet.

Mitt medlemskap i KOiJ Konsthantverk i Jönköping har betytt mycket för min utveckling. Där finns min keramik till försäljning 6 dagar i veckan tillsammans med 15 andra konsthantverkares produkter, info på www.koij.se.

Sedan 2012 är jag medlem i Ulricehamns Konstrunda www.konstrundanulricehamn.com där vi har öppna verkstäder helgen efter påsk varje år. Då brukar jag göra mysigt på logen i ladugården där jag bjuder på kaffe och kaka i trevlig lantlig miljö.

Tack för att du besöker min webbutik!

Lena Uhlin

Lenastinas Keramik

070-24 24 240

Finns på instagram och facebook. Sök på lenastinas keramik.